Hoppa till sidans innehåll

SKCC7,Hagaslätt

28 AUG 2018 11:35
Alex Bergqvist suverän på hemmabanan Hagaslätt SKCC 7 i Hagaslätt. Smålands DM.
  • Uppdaterad: 28 AUG 2018 12:36

 

Över 80 förare och team fanns på plats och tävlade i 6 olika klasser ingående i SKCC serien som tävling nr 7. Regntunga moln delade sig strax innan de kom fram till Hagaslätt så någon hade bra kontakt med vädergudarna. Några regnstänk hotade men blev aldrig någon nämnvärd nederbörd vilket säkert de flesta tackade för.

Alex Bergqvist från hemmaklubben Wäxjö Motorsällskap visade vilken formidabel kartingförare han är. I klassen Senior 125 hade en egen uppvisning och tog hem tidskörning och första heatet i tuff konkurrens men fick sedan motorproblem i andra heatet och förfinal och fick bryta. Från sista startruta avancerade han i fältet och var i ledning tre varv från mål efter exemplariska omkörningar och kunde ohotad vinna. Alex tillhör definitivt de allra snabbast i landet och när han jagar tycks inget kunna stå i vägen. Alex tog ett rejält kliv i SKCC klassen trots en mindre tävling bör han nu ligga trea (?). Chans till 2a plats finns således i sista deltävlingen i Klippan.

Gustaf Einarsson som inte kört så mycket i år var ändå med i tätstriden i klassen och kunde till slut bärga en femte plats efter stark körning där han startat tvåa i finalen. Oliver Grundén körde bra men fick diverse bekymmer och hamnade på tionde plats.

I J125 blev det hårt mellan en handfull klubbförare. Simon Ljung visade sig vara den snabbare och körde in på sin bästa placering hittills som mycket fin trea. Wilma Jönsson körde också stabilt och avancerade i finalen till femte plats. Alex Holm överraskade genom att länge ligga bland de fem bästa men föll tillbaka de sista varven i finalen till sjua.  Wilma säkrade därmed segern i DM med Simon tvåa och Alex Holm bör bli trea (?). Full pott i så fall för Wäxjö i J125 klassen. Det var dock kamp om DM in på mållinjen. Till en början var Simon i ledning tills Wilma kom om två andra Smålandsförare i sista kurvan och därmed vinst i DM. Lessebo förarna Hugo Larsson och Neo Olin var med och fajtades i en tät klunga och körde in som åtta respektive tolva. Inga stora skillnaden mellan topp och övriga fältet gör racen täta.

Ludvig Fransson med 3 segrar på lika många veckor fick nu 
"nöja" sig med tredjeplatsen i klassen Micro och ligger tvåa i SKCC serien när 1 tävling återstår. Kevin Rydell gjorde åter en mycket fin insats i J60 klassen och slutade sjua. Isabel Jönsson har gått upp från Micro till J60 och tävlade nu där för första gången. I Mini klassen deltog även Robin Holm men med krokigt styrstag inte lätt att hävda sig och han fick bryta finalen.

Arrangemanget flöt på (utan regn) väldigt bra och en säker och erfaren funktionärsstab såg till att inget klickade. Stor hjälp har vi av Kalmar gänget i tävlingsledning och observatörer. Speakern LG är också en stor tillgång på våra SKCC tävlingarna.

"Observatör Linde"

Skribent: Agustin Manuel Ramirez Acosta
Epost: Adressen Gömd

Karting

Kontaktman Karting:

WMS: Torgny Nilsson

0730- 477 627

LMK: Marcus Larsson

070- 514 44 65

Utbildning:

Johan Eriksson

070- 637 05 65

Webmaster:

Kjell Andersson

 

 

 

 

Postadress:
Lessebo MK - Bilsport
Ragnarsson, Österleden 68A
35242 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link